NL Doet 2018

NL doet!: Lionsclub Soetermare schildert tuinkamer en verzorgt high tea voor bewoners, familie en personeel van zorgorganisatie Middin Buytenwegh

Van woonkamer naar tuinkamer

De bewoners en medewerkers van Middin in Buytenwegh hadden een grote wens, namelijk één van de woonkamers omtoveren tot tuinkamer zodat bewoners, maar ook mensen uit de wijk hier hun verjaardag kunnen vieren. Dat was voor de dames van Lionsclub Soetermare een uitdaging en zij hoefden ook niet lang na te denken om de handen uit de mouwen te steken om aan die wens te voldoen. Maar liefst negen Lions dames, medewerkers en een aantal ouders van bewoners hebben de woonkamer omgetoverd tot een warme en gezellige tuinkamer. De muren werden in warme kleuren geschilderd, stoeltjes gespoten, bloempotten van een nieuwe kleur voorzien en de bewoners zelf zorgden voor een prachtig schilderij, gemaakt van een ‘hand-tekening’ van elk van hen. Na een paar uur hard werken was de ruimte onherkenbaar veranderd!

Middin is een grote organisatie en biedt met circa 3.000 medewerkers ondersteuning en zorg in Zuid-Holland op woonlocaties, activiteitencentra, op school of aan huis aan zo’n 5.000 cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Op de locatie in de Zoetermeerse wijk Buytenwegh werken 25 (parttime) medewerkers voor 22 bewoners, die geheel verzorgd moeten worden.

Middin ondersteunt mensen met een beperking bij het leiden van hun eigen leven volgens eigen wensen en toekomstbeelden, in en met de samenleving. De locatie in Buytenwegh wil zich graag ontwikkelen tot inlooppunt voor de wijk. ‘Dat betekent voor onze bewoners de wereld van buiten naar binnen halen’ aldus coördinator Yvonne Grootendorst. ‘Zo fungeert Middin binnenkort ook weer als stembureau en dat vergroot de bekendheid in de wijk’.

Burgemeester Aptroot bezoekt high tea

Aansluitend op de verfsessie verzorgden de dames van Lionsclub Soetermare een high tea voor alle bewoners, hun familie en het personeel. Een prachtig buffet, bestaande uit veelal zelfgemaakte zoete en hartige lekkernijen was klaargemaakt. Als verrassing kwam burgemeester Aptroot de bewoners opzoeken, ging hij met velen van hen op de foto en uiteraard genoot hij van de heerlijke high tea. Al met al een enorm geslaagde dag!

No Comments

Post a Comment