Actie voor ALSopdeweg

LC Soetermare organiseert ‘Bliksemactie’ voor stichting ALSopdeweg! Opbrengst €300

Binnen het tijdsbestek van één week organiseerde LC Soetermare de verkoop van feestkleding en bijbehorende accessoires tijdens de VIP avond van tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer.

Tijdens een oriënterend gesprek voor een gezamenlijke fundraising actie kwam de optie naar voren om deel te nemen aan de VIP avond, waar ruim 1000 bezoekers op af komen. In een mum van tijd organiseerden de dames van LC Soetermare een inzameling van mooie nieuwe en bijna niet gedragen feestkleding, accessoires als tasjes, sieraden en schoenen. De bezoekers konden snuffelen bij drie volle kledingrekken en voor een kleine prijs prachtige kleding uitzoeken. Ook was het mogelijk om geld te doneren voor stichting ALSopdeweg! Bij een donatie van €5 kreeg de gelukkige een glas met pepernoten als dank.

De Stichting ALSopdeweg! heeft als doel om mensen met de ziekte ALS te ondersteunen bij het zo lang mogelijk optimaal functioneren in de maatschappij. Hiervoor zijn vaak aanpassingen en hulpmiddelen nodig die buiten de vergoeding vallen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), zorgverzekeraar of UWV. Dit kunnen heel praktische hulpmiddelen zijn zoals een fiets, IPad, of stoel.

Twee leden van LC Soetermare hebben deze stichting voorgedragen als goede doel voor dit bestuursjaar. Beiden hebben een familielid verloren aan deze ziekte. Tijdens hun ‘pitch’ eerder dit jaar voor dit doel was het muisstil bij de leden en werd unaniem gekozen voor dit doel.

De bliksemactie van LC Soetermare heeft ruim € 300 opgebracht. ‘Dank aan tuincentrum De Driesprong voor hun spontane medewerking’ aldus Sophie van der Linden en Gerda van Brero, coördinatoren van deze actie. ‘Volgend jaar zullen we zeker weer van de partij zijn. Het begin is er om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor stichting ALSopdeweg!’

No Comments

Post a Comment