Koningsontbijt 2016

 

IMG_1435-604x270

Op 27 april jl. is in Zoetermeer een nieuwe traditie geboren. Zo openden burgemeester Aptroot en de voorzitter van de Oranjevereniging woensdagochtend vol enthousiasme Koningsdag 2016. Lionsclub Soetermare verzorgde samen met het college van B&W en de horecaondernemers van het Stadhuisplein een Koningsontbijt.  Dit jaar voor het eerst op het Stadhuisplein.

Een enigszins frisse ochtend voor de tijd van het jaar, maar wel een gezellig gevuld Stadhuisplein als toneel voor deze eerste editie van het Koningsontbijt. De ontbijttasjes werden geserveerd door de burgemeester en alle wethouders van Zoetermeer bijgestaan door vrijwilligers van Stichting Piëzo en de dames van Lionsclub Soetermare.

Alle aanwezigen zongen het Wilhelmus uit volle borst mee. Het ontbijt werd muzikaal begeleid door ‘Kunst en Vriendschap’, ‘Oranjekoor‘ en ‘Liever geen Bloemen’. Een ware happening.

Gezamenlijk ontbijten op het Stadhuisplein voor meer dan zeshonderd mensen bleek een gezellige start van de Koningsdag. De ondernemers stelden de terrassen ter beschikking voor nuttigen van het ontbijt.

Een groot gedeelte van de opbrengst van dit Koningsontbijt gaat naar het goede doel; muziek-, kunst- en cultuuronderwijs voor de kinderen en jongeren van Zorgboerderij Swaenensteyn. Dit in samenwerking met het CKC in Zoetermeer.

Gedurende het lustrumjaar heeft Lionsclub Soetermare een aantal acties gehouden voor het goede doel zoals verkoop van viooltjes en wenslichtjes. De afsluiting van alle acties is de gezamenlijke tewaterlating van de verkochte wenslichtjes. Dit gebeurt op 12 mei a.s. om 21.45 uur op de Dobbeplas (aan de kant van de Markt). Tijdens de tewaterlating verzorgt Blue Lavender de muzikale omlijsting.

No Comments

Post a Comment